Dozowniki na płatki śniadaniowe mogą być z powodzeniem wykorzystywane w gastronomii. Są to urządzenia szczególnie pożądane w lokalach serwujących śniadania, w tym w hotelowych bufetach, na stołówkach czy w kawiarniach.
Jakie korzyści wiążą się z wykorzystaniem dyspenserów do płatków?
Profesjonalny pojemnik na płatki śniadaniowe to urządzenie, które z powodzeniem może być wykorzystywane do odmierzania niewielkich porcji musli, suszonych owoców, ziaren, cukierków czy kawy. Hermetyczne cylindry zastosowane w tego typu urządzeniu gwarantują świeżość przechowywanych produktów przez bardzo długi czas. W tym przypadku szczególnie polecany jest polistyren, który skutecznie chroni produkty przed zepsuciem, a jednocześnie jest trwały i odporny na zarysowania. Co ważne, jest on przeźroczysty i umożliwia kontrolowanie przechowywanych produktów zarówno pod względem ich ilości, jak i jakości. Warto wspomnieć o tym, że polistyren może mieć bezpośredni kontakt z pożywieniem, ponieważ nie wpływa on na jego smak, zapach czy zawartość substancji odżywczych. Co ważne, godne polecenia produkty posiadają elastyczne wyloty wykonane z gumy, które zapobiegają kruszeniu się dozowanych produktów.
Jakie inne cechy powinien posiadać dobry dozownik na płatki śniadaniowe?
Godny polecenia dyspenser do płatków musi być łatwy w czyszczeniu. Poza tym, musi to być urządzenie:
– bezawaryjne,
– estetycznie wykonane,
– trwałe.
Dyspensery do płatków wykonane z dobrej jakości materiałów sprawdzają się dobrze nawet w przypadku intensywnego użytkowania. Co ważne, mogą być one również wykorzystywane w warunkach domowych. W zależności od potrzeb i preferencji klienci prywatni i podmioty gospodarcze mogą wybierać pojemniki:
– jednokomorowe,
– wielokomorowe,
– stawiane na blacie,
– zawieszane na ścianie.
Poza tym, poszczególne produkty mogą mieć stonowaną kolorystykę, jak również cechować się bardzo intensywnymi kolorami i ciekawym designem. Co ważne, dyspensery do płatków są bardzo proste w użyciu i mogą być obsługiwane nawet przez małe dzieci.